Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴- گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران حاکی از این است که از ابتدای مهر ماه گذشته تا سوم خرداد ماه جاری استان گیلان با 766 میلی‌متر، پر بارش ترین و استان یزد با 76 میلی‌متر، کم بارش ترین استان‌های کشور بوده‌اند.
بر اساس آخرین آمار ثبت شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران، پس از گیلان، استان‌های چهارمحال و بختیاری با 634 میلی متر و لرستان با 593 میلی متر بارش به ترتیب رتبه دوم و سوم بارش‌های کشور را به خود اختصاص دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این گزارش می‌افزاید: از ابتدای مهرماه گذشته تا سوم خرداد ماه جاری، از میان شش حوضه آبریز اصلی کشور، حوضه‌های آبریز خلیج فارس و دریای عمان با 362 میلیمتر و مرزی شرق با 60 میلیمتر بارش به عنوان پربارش ترین و کم بارش حوضه‌های آبریز کشور شناخته شده‌اند.
بر اساس این گزارش، از میان سایر حوضه های آبریز اصلی کشور، حوضه آبریز دریای خزر با 310 میلیمتر، دریاچه ارومیه با 202 میلیمتر، قره قوم با 179 میلیمتر و فلات مرکزی با 155 میلیمتر بارش رتبه‌های دوم تا پنجم بارش‌های کشور را از آن خود کردند.
این آمار خاطر نشان می‌کند، حوضه آبریز درجه دو، مند، کاریان و خنج با 544 میلیمتر بارش پر بارش ترین حوضه آبریز اصلی خلیج فارس و دریای عمان و حوضه آبریز درجه دو، پترگان خواف با 84 میلیمتر بارش به عنوان پربارش ترین حوضه آبریز مرزی شرق ثبت شده‌اند.
بر همین اساس، حوضه آبریز درجه دو، رودخانه‌های بلوچستان با 94 میلیمتر بارش کم بارش ترین حوضه آبریز اصلی خلیج فارس و دریای عمان و حوضه آبریز درجه دو، هامون هیرمند با 34 میلیمتر بارش به عنوان کم بارش ترین حوضه آبریز مرزی شرق شناخته شده‌اند.
به گزارش ایرنا، ارتفاع کل ریزش های جوی از اول مهر تا هفتم خرداد سال آبی 96-95 بیش از 222 میلی متر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت( 224 میلیمتر) 1 درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته( 226 میلیمتر) 2 درصد کاهش نشان می‌دهد. در ضمن حجم بارش اول مهر تا پایان هفت خرداد معادل 365 میلیارد و 862 میلیارد مترمکعب است.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۶۵۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌ها در خراسان جنوبی از بلندمدت پیشی گرفت

به گزارش «تابناک»، جواد نخعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین بارش‌ها در مدت مشابه سال آبی گذشته ۹۶ میلیمتر بود و بارندگی‌های امسال نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۰ درصد افزایش دارد.

وی بیان کرد: همچنین میزان بارش‌های استان در بلندمدت ۱۲۳ میلیمتر است که بارندگی‌های امسال استان نسبت به میانگین بلندمدت هم یک درصد افزایش داشته است.

سرپرست اداره‌ کل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: حاجی آباد زیرکوه با ۲۶۵ میلیمتر بیشترین و بشرویه با ۴۴ میلیمتر بارندگی کمترین بارش‌ها را در این مدت در بین مراکز شهرستان‌ها ثبت کردند.

وی افزود: همچنین از ابتدای سال جاری در مرکز استان ۱۴۰ میلیمتر بارندگی ثبت شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۴ درصد افزایش داشته است.

نخعی با اشاره به افزایش بارندگی‌ها در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری گفت: اواسط اسفند سال گذشته میانگین بارندگی‌های استان در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۰ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۲۸ درصد کاهش داشت.

وی افزود: اما در سال جاری ورود چندین سامانه بارشی را به جو استان داشتیم که باعث شد میانگین بارندگی‌های مراکز شهرستان‌های استان نسب به سال آبی گذشته و بلندمدت افزایش یابد.

سرپرست اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی عنوان کرد: اگرچه بارش‌های رگباری فصل بهار خسارت‌هایی نیز بر جا گذاشت اما در آبگیری سدها و بندهای خاکی نقش موثری داشت و باعث سرسبزی مراتع استان شده است.

نخعی با اشاره به وجود ۹۵ ایستگاه هواشناسی در خراسان جنوبی گفت: با فعالیت سامانه‌های بارشی اخیر در تمامی ایستگاه‌های هواشناسی استان گزارش باران داشتیم و در مجموع بارش‌های خوب بهاری میانگین بارش‌های استان را افزایش داد.

وی افزود: با وجود بارندگی‌های بسیار خوب در سال آبی جاری اما همچنان پدیده خشکسالی حاکم است و تقریبا اکثر پهنه استان درگیر آن است بنابراین ضرورت دارد مردم همچنان مدیریت مصرف آب را در دستور کار جدی خود قرار دهند.

سال زراعی - آبی در ایران از اول مهر هر سال شروع می‌شود و تا پایان شهریور سال بعد ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • منابع بودجه‌ای برای مدیریت حوضه آبریز تالاب انزلی کافی نیست
  • ۷۶.۸ میلی متر بارش در بهار در آذربایجان شرقی ثبت شده است
  • رخداد بارش های موثر در چهار ماه اخیر در استان همدان
  • ثبت رکورد بارش‌ها در فریدونشهر
  • بارش‌ها در خراسان جنوبی از بلندمدت پیشی گرفت
  • «سلین» دومین نقطه پربارش کشور در شبانه‌روز گذشته
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • تداوم بارش باران تا روز جمعه در آذربایجان شرقی
  • ۵.۷ میلی‌متر باران در لرستان بارید
  • حجم ذخیره آب مخازن سدهای کردستان به ۷۲ درصد رسید