Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو اعلام کرد: دمای هوا در برخی حوضه‌های آبریز کشور از هفته آینده همراه با افزایش پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش ایران اکونومیست، افزایش دمای هوا در حوضه‌های آبریز کشور یکی از مولفه‌های مهم هم در افزایش میزان تبخیر و هم افزایش میزان مصرف است و به‌ازای هر یک درجه افزایش دما مقدار قابل‌ توجهی از منابع آبی کشور به مصرف می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان بخش آب معتقدند هرچه دمای هوا بیشتر باشد علاوه بر فشاری که به منابع سطحی تأمین آب مانند سدها وارد می‌شود، منابع زیرزمینی هم دچار چالش‌های جدی می‌شوند که در این شرایط صرفه‌جویی برای حفاظت از منابع آب از اهمیت بالایی برخوردار است.

گزارش اخیر موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو نشان می‌دهد: وضعیت دما نسبت به متوسط ۵ سال اخیر برای مناطق جنوبی کشور کاهشی و در شمال غرب، غرب تا مرکز کشور افزایشی است و نسبت به هفته گذشته برای مناطق مرکزی تا شرق کشور کاهشی و در سایر مناطق همراه با افزایش خواهد بود.

 وضعیت دما برای هفته دوم نسبت به متوسط ۵ سال اخیر برای مناطق واقع در مرکز تا غرب و جنوب غرب همراه با افزایش و در نواحی شمالی کشور همراه با کاهش خواهد بود.

 همچنین وضعیت دما برای هفته دوم نسبت به هفته گذشته به جز در برخی از مناطق واقع در مرکز تا شرق کشور، در سایر مناطق کشور (به خصوص برای نواحی جنوب و جنوب غرب کشور) عمدتاً همراه با افزایش پیش بینی می شود.

وضعیت دمایی حوضه‌های آبریزدر این هفته

حوضه آبریز دریاچه ارومیه با ۳.۲ درجه سانتی‌گراد افزایش دمای هوا نسبت به هفته قبل (منتهی به ۷ مرداد) شاهد بیشترین اختلاف متوسط هفتگی دما میانگین روزانه است، درحالی‌که این میزان نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر ۲‌ درجه سانتی‌گراد است.

پیش‌بینی اختلاف متوسط هفتگی دمای میانگین روزانه برای حوضه آبریز دریای خزر نسبت به هفته گذشته (منتهی به مرداد) ۳.۱ درجه سانتی‌گراد و نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر ۱.۲ درجه سانتی‌گراد است.

پیش‌بینی اختلاف متوسط هفتگی دمای میانگین روزانه برای حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان  نسبت به هفته گذشته (منتهی به ۷ مرداد) ۱.۷ درجه سانتی‌گراد و نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر منفی ۰.۷ درجه سانتی‌گراد است.

همچنین حوضه آبریز فلات مرکزی با منفی یک درجه سانتی‌گراد افزایش دمای هوا نسبت به هفته قبل (منتهی به ۷ مرداد) شاهد  اختلاف متوسط هفتگی دما میانگین روزانه خواهد بود، درحالی‌که این میزان نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر ۰.۱ درجه سانتی‌گراد است.

پیش‌بینی اختلاف متوسط هفتگی دمای میانگین روزانه برای حوضه آبریز قره قوم  نسبت به هفته گذشته (منتهی به ۷ مرداد) منفی ۱.۳ درجه سانتی‌گراد و نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر ۰.۶ درجه سانتی‌گراد است.

بر این ‌اساس، پیش‌بینی اختلاف متوسط هفتگی دمای میانگین روزانه برای حوضه آبریز مرزی شرق نسبت به هفته گذشته (منتهی به ۷ مرداد) منفی  سه دهم درجه سانتی‌گراد و نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر منفی دو دهم درجه سانتی‌گراد است.

وضعیت دمایی حوضه‌های آبریزدر هفته آینده

حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان  با ۳.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش دمای هوا نسبت به هفته قبل (منتهی به ۱۴ مرداد) شاهد بیشترین اختلاف متوسط هفتگی دما میانگین روزانه خواهد بود، درحالی‌که این میزان نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر ۱.۱ درجه سانتی‌گراد است.

پیش‌بینی اختلاف متوسط هفتگی دمای میانگین روزانه برای حوضه آبریز دریای خزر نسبت به هفته گذشته (منتهی به ۱۴ مرداد) ۱.۱ درجه سانتی‌گراد و نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیرمنفی ۰.۵ درجه سانتی‌گراد است.

پیش‌بینی اختلاف متوسط هفتگی دمای میانگین روزانه برای حوضه آبریز دریاچه ارومیه  نسبت به هفته گذشته (منتهی به ۱۴ مرداد) ۰.۹ درجه سانتی‌گراد و نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر صفردرجه سانتی‌گراد است.

همچنین حوضه آبریز فلات مرکزی با منفی  ۰.۲ درجه سانتی‌گراد افزایش دمای هوا نسبت به هفته قبل (منتهی به ۱۴ مرداد) شاهد  اختلاف متوسط هفتگی دما میانگین روزانه خواهد بود، درحالی‌که این میزان نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر ۱.۱ درجه سانتی‌گراد است.

پیش‌بینی اختلاف متوسط هفتگی دمای میانگین روزانه برای حوضه آبریز قره قوم   نسبت به هفته گذشته (منتهی به ۱۴ مرداد) منفی ۱.۹ درجه سانتی‌گراد و نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر ۰.۶  درجه سانتی‌گراد است.

بر این ‌اساس، پیش‌بینی اختلاف متوسط هفتگی دمای میانگین روزانه برای حوضه آبریز مرزی شرق نسبت به هفته گذشته (منتهی به ۱۴ مرداد) منفی ۰.۱ درجه سانتی‌گراد و نسبت به دوره مشابه پنج سال اخیر منفی ۰.۴ درجه سانتی‌گراد است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: دریای عمان ، دریاچه ارومیه ، خلیج فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دریای عمان دریاچه ارومیه خلیج فارس درجه سانتی گراد نسبت به هفته گذشته ۱ درجه سانتی گراد منتهی به ۷ مرداد همراه با افزایش حوضه های آبریز وضعیت دما منفی ۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۱۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات بارش‌ها و دمای هوای تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۳

وضعیت بارش و دمای هوای کشور تا اواخر خرداد توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، از هفدهم اردیبهشت تا بیست و هفتم خرداد بارش در نیمه شمالی کشور تا پایان اردیبهشت بیش از نرمال و در سایر مناطق کمتر از نرمال است. پس از آن تا اواخر خرداد برای مرکز، شرق، جنوب و جنوب غرب کمتر از نرمال برآورد می‌شود. دمای هوا نیز طی هفته اول کمتر از نرمال است. در هفته دوم تنها در نوار غربی کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق بیش از نرمال است. تا پایان خرداد در سطح کشور بیش از نرمال خواهد بود.

بر اساس نقشه‌های پیش‌بینی هفتگی بارش کشور بر مبنای نقشه‌های احتمالاتی از ۱۷ اردیبهشت تا ۲۷ خرداد ماه سال، بارش طی هفته اول (۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت) در استان‌های همسایه کوه‌های البرز، زاگرس و شمال غرب بیش از نرمال و در سایر مناطق کمتر از نرمال است. هسته‌های بیشینه بارش انباشته به مقدار ۲۰ تا ۶۰ میلیمتر روی شمال غرب، زاگرس شمالی، نیمه غربی البرز و به مقدار کمتر در شمال شرق کشور قرار دارند.

طی هفته دوم بارش در نیمه شمالی کشور در محدوده نرمال تا بیش از آن و برای سایر مناطق کمتر از نرمال پیش بینی شده است. بارش کشور در هفته‌های سوم و چهارم در محدوده نرمال خواهد بود. در هفته‌های پنجم و ششم در شمال غرب، نیمه غربی خزر و مناطقی از جنوب شرق کشور بارش رخ می‌دهد اما میانگین بارش کشور کمتر از نرمال برآورد می‌شود.

بر اساس جدیدترین نقشه‌های پیش بینی هفتگی دمای هوای کشور بر مبنای نقشه‌های احتمالاتی میانگین دمای هوای هفته اول (۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت) در سواحل خزر و دریای عمان نرمال و در سایر مناطق بین ۱ تا ۴ درجه سلسیوس کمتر از نرمال خواهد بود و بیشترین کاهش (۳ تا ۴ درجه) برای استان‌های واقع در شمال خلیج فارس، نوار غرب و شرق کشور پیش‌بینی شده است.

نابهنجاری منفی دمای هوا طی هفته دوم در نیمه غربی و سواحل جنوبی کشور بین صفر تا ۲ درجه خواهد بود و در سایر مناطق از ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال است. دمای هوای هفته سوم در دو سوی کوه‌های البرز، غرب و شمال غرب ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق نرمال خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، دمای هوای کشور در هفته‌های چهارم تا ششم بین ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال برآورد می‌شود.

کد خبر 751465

دیگر خبرها

  • منابع بودجه‌ای برای مدیریت حوضه آبریز تالاب انزلی کافی نیست
  • پیش‌بینی آب‌وهوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
  • ورود سامانه بارشی به جو کرمانشاه از اوایل هفته آینده
  • وضعیت بارش و دمای هوا تا اواخر خرداد
  • آخرین جزئیات بارش‌ها و دمای هوای تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • زنجانی‌ها منتظر بارش تگرگ باشند